Відвідування Київського національного театру кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого 15 березня 2024 р. стало захоплюючим та незабутнім досвідом знайомства студентів-психологів групи СА-32 з сучасною драматургією, в якій висвітлювались актуальні проблеми суспільства, погляди на соціальні, культурні, політичні питання. Головною подією вечора була драма чильного представника сучасної сербської драматургії Небойша Ромчевича під назвою «Кароліна Нойбер», що ґрунтується на реальних подіях та реальних героях. В його п’єсах завжди присутня тонка іронія, живі емоції та яскраві персонажі.

Вистава «Кароліна Нойбер», у виконанні студентів 4-А акторського курсу, вражала своєю оригінальністю та глибиною сюжету. Вона розкривала складні теми сучасного світу через призму життєвих історій персонажів. Дія вистави зачаровувала глядачів з перших хвилин і тримала їх у напрузі до самого кінця. Акторська майстерність, вміння трансформуватися в різні образи та відтворювати їхні почуття і емоції, заслуговували на щирі оплески та визнання.

Переглядаючи захоплюючу історію майбутні психологи отримали унікальну можливість аналізувати та інтерпретувати конктерні події та образи з життя німецької актриси Кароліни Нойбер, представниці раннього просвітницького класицизму і активної учасниці реформації театру Німеччини. Через призму мистецтва та драматургії, студенти мали можливість формувати нові смисли та розуміння не тільки подій минулого, а й ролі сучасної драматургії у суспільстві.

Студенти залишилися під враженням від якості вистави та рівня професіоналізму студентської акторської групи навчального театру. Вони відзначили, що такий візит до театру став чудовою можливістю не лише розважитися, але й поглибити своє розуміння мистецтва та сучасної драматургії.

Відгуки студентів:

«Все що я можу сказати про виставу «Кароліна Нойбер» ‑ це шедевр! Неймовірна гра акторів, кожна емоція була пережита не лише героєм, а й глядачем. Кароліна, яка в кінці залишається ні з чим, нарешті розуміє, що не вистачить лише її бажання змінити людей, люди повинні самі бажати змінитися. Неперевершена вистава, молодих та талановитих людей!» .

«У виставі грали талановиті студенти ! Дуже типажні актори, за якими цікаво спостерігати. Під час і після вистави є над чим замислитися, адже присутні фрази з глибоким сенсом. Дуже раджу відвідати вистави навчального театру Карпенка-Карого!».

«Вистава чудова, від гри акторів перехоплював подих!».

«Вистава була динамічна та насичена. Кожен зможе побачити у ній свій сенс та подивитись на події зі своєї точки зору».

Куратор групи СА-32   С. О. Хілько photo_2024-03-19_22-52-06