02 грудня 2022 року майбутні психологи, студенти Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” факультету соціології і права груп ПП-21,ПП-22 ознайомилися з діяльністю ФСП HR-SECURITY, який працює з 2010р. в напрямку проведення досліджень з використанням поліграфа.
Експерти-поліграфологи поділилися багатим практичним досвідом використання валідних методик проведення перевірок, знаннями всіх особливостей у галузі детекції брехні. За рахунок великого практичного досвіду фахівці розробили власний алгоритм тестування, систему внутрішнього пост-контролю проведених перевірок, які дозволяють виявляти достовірну інформацію і надавати її структурованому вигляді.
Студенти мали змогу на практиці ознайомитися з особливостями використання поліграфа, проаналізувати принципи вимірювання фізіологічних змін в організмі людини за такими показниками, як частота дихання, пульс, тиск і гальванічна реакція шкіри, під якою розуміють її електричні властивості.
А також у ролі випробувальних студенти намагалися змінити нормальну реакцію організму, контролювати її, тобто перехитрити поліграфолога.
Впевнилися, що дані виходять спотвореними, і експерт поліграфолог легко виявляє такі неприродні фізіологічні реакції, може легко визначити «хитрість» клієнта”, адже основою фіксації психофізіологічних реакцій людського організму є емоції людини в процесі такого опитування.
Втім і студенти психологі вже добре знають, що емоції за своєю сутністю є психологічними реакціями організму людини, які супроводжуються зміною фізіологічних реакцій, вони виникають рефлекторно за допомогою підкіркових нервових центрів (гіпоталамуса, лімбічної системи та ретикулярної формації) та кори великих півкуль головного мозку. А тепер й дізналися, як реакцій на зміну емоційної напруги людини можуть бути об’єктивно зафіксовані за допомогою відповідних приладів і їхнього компонування у поліграфі.
Продуктивне спілкування, новий досвід, закріплення знань на практиці – результат чотиригодинного спілкування з експертами своєї справи! Вчимося у найкращих!

photo_2022-12-03_18-39-38

photo_2022-12-03_18-40-10

photo_2022-12-03_18-40-23