14 жовтня 2024 року на лекцію з дисципліни «Вступ до спеціальності» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти першого курсу зі спеціальності 053 «Психологія» була запрошена Сухенко Яна Валеріївна, заступниця голови правління ГО «Українська асоціація екологічної психологічної допомоги» (УАЕПД), кандидатка психологічних наук, професорка кафедри психології та особистісного розвитку ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, навчаюча екофасилітаторка, супервізорка, яка на прикладі діяльності Асоціації ділилась практичним досвідом професійної підготовки майбутніх психологів в межах Української школи екологічної психологічної фасилітації, освітньо-терапевтичного проекту, у межах яких відбувається підготовка, сертифікація психологів-екофасилітаторів.

Майбутні психологи мали можливість ознайомитися з цілями та задачами  європейських та українських професійних психологічних Асоціацій взагалі та ініціативами та проектами діяльності УАЕПД зокрема.

Особливий інтерес у студентів викликали теми «екологічної допомоги» та «екопсихологічної фасилітації». Вони мали можливість не тільки задати питання психологу-практику, а й глибше зрозуміти принципи даної модальності.

Студенти також пересвідчились, що професійні психологічні асоціації є важливими інститутами у підтримці, регулюванні та  розвитку фахівців у сфері психології. Це, у свою чергу, позитивно впливає на якість психологічних послуг і наукових досліджень в різних галузях.