12 жовтня 2024 року студенти-психологи 1, 2 і 3 курсу факультету соціології і права КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали майстер-клас, проведений Павлом Володимировичем Лушиним, професором кафедри освітніх фондів Монтклерського державного університету (США). Він є автором неклінічної модальності психологічної допомоги «Екологічна психологічна фасилітація – ECPF», а також засновником Української школи екопсихологічної фасилітації та Української асоціації екологічної психології. Спільно з професором, захід проводила кофасилітаторка Яна Валеріївна Сухенко, Ph.D, професорка кафедри психології та особистісного розвитку ДЗВО «Університет менеджменту освіти», заступниця голови Української асоціації екологічної психологічної допомоги, навчаюча екофасилітаторка, супервізорка.

У рамках міжнародного майстер-класу майбутні психологи мали змогу спостерігати за роботою професора, який провів дві бліц-консультації на принципах екологічної психологічної допомоги. Це дало можливість ознайомилися з практичними аспектами ECPF-допомоги в реальному консультативному середовищі.

Крім того, учасники активно долучалися до обговорення ключових тем, як: «Образ майбутнього впливає на кожен момент нашого актуального життя, надає йому сенсу…», «Не обов’язково знати що буде, але важливо не забувати й мати уявлення про бажане чи небажане майбутнє…» та інші.  Ці дискусії стимулювали глибше осмислення теми та дозволили студентам поділитися своїми думками і переживаннями, що сприяло їхньому професійному розвитку.

Загалом, участь у майстер-класі дала можливість майбутнім психологам отримати цінний досвід практичної роботи психолога та глибшого розуміння принципів екологічного підходу в психологічній допомозі, що сприяє їхньому  професійному розвитку.

photo_2024-10-14_21-28-14

photo_2024-10-14_21-29-15